Депутат помогна с дърва на тричленно семейство, живеещо във фургон в Смолян

 С помощта на предприемач от Смолян, пожелал анонимност, депутатът от БСП Дора Янкова осигури дърва за огрев до края на зимата на семейството, което няма дом и живее във фургон в един от крайните квартали на града. Освен това,дарителите са осигурили и парични средства за празниците.

Повече от три години Елена Шикова и двамата й синове живеят във фургон в кв. „Станевска махала”. Тесният фургон е жилище за тримата, след като  по време на тежка зима счупено дърво поврежда сериозно къщата им. Две години по-късно тя е разрушена от община Смолян, след като сградата започва да се руши и става опасна. Елена Шикова и синовете й живеят в крайна бедност. Миналата година те отново получиха подкрепа от Янкова, осигурила чрез спонсори отоплението с дърва.

Шикова изказа благодарността си към Дора Янкова за доброто дело. „Желая ви от сърце да сте винаги така добър човек, да работите за доброто на хората и да правите света по-добро място за живот”, бяха пожеланията на Шикова. Освен невъзможността да си подсигури нормални условия за живот Елена и двамата й синове имат нужда от дрехи, завивки и храна. 



 
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини