Google спира поддръжката на сигурността в Android 4.3 Jelly Bean

Google смята, че хардуера, за който е писана Android 4.3 Jelly Bean. е твърде остарял и приканва хората да си качат Lolipop. Верно, че това е най-новата и най-добра версия, но тя не може да се инсталира на по-старите устройства, пише Ричард Гудуин

Моля, преразгледайте решението си, завършва друг обширен материал за операционната система на Google.

Ако ползвате смартфон или таблет с по-стара версия на Android, внимавайте! Днес стана ясно, че Google са спрели да търсят и запушват дупки в сигурността на Android 4.3 Jelly Bean. Компанията лично е отговорила на имейл на изследователя Рафай Балох с думите, че би пуснала пач за някоя по-стара версия на Android, но в момента не „инвестира ресурсите си” в оправяне на такива проблеми. 

По-просто казано, най-популярната версия на Android, макар и действително доста стара, в момента е изключително уязвима на зловредни атаки, тъй като Google са спрели да разработват пачове. Единственото, с което компанията се ангажира, е да „известява партньорите си за проблема”, както поне твърди Балох. В момента, 50% от потребителите на Android използват точно Jelly Bean. 

Гореспоменатият изследовател сам е намерил уязвимост в сигурността на браузъра в Android. Сега е ясно, че Google не правят нищо за тази уязвимост. Можем само да се надяваме, че компанията поне ще положи усилия да уведоми потребителите на Jelly Bean как сами да преодолеят проблема или поне как да обновят браузъра си.

 
Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини