Идва краят на смартфоните с 16GB памет

16GB – не звучат никак малко, особено ако се върнем само няколко години назад във времето и си припомним с какъв капацитет разполагаше тогавашният ни телефон. Нещата, обаче, започват да изглеждат по друг начин, след като решим да заснемем няколко видеоклипа с невероятната 4К камера на новия ни смартфон. Веднага става ясно, че 16GB са повече от недостатъчни. 

Според BGR.com, ние – потребителите на смартфони – трябва да предявим ясно, че 16GB е недопустимо малък сторидж за един съвременен телефон и по този начин да накараме производителите да повишат минималния капацитет поне до 32GB, но в идеалния случай – до 64GB. От сайта са на мнение, че тази година всички смартфони на HTC, LG, Motorola и други компании, които бъдат пуснати на пазара на цена минимум $500 (без договор), задължително трябва да имат поне 32GB капацитет. 

Разбира се, това не важи само за производителите на телефони с Android. Много собственици на iPhone 6 и iPhone 6 Plus също критикуват Apple за това, че са снабдили моделите само с 16GB сторидж. Според проведено сред потребителите на iOS проучване, 8% от собствениците на iPhone запълват целия си капацитет всеки ден, а 22% - поне веднъж месечно. 

Добрата новина е, че поне някои компании се вслушват в потребителите: Samsung, например, още преди време заявиха, че минималният капацитет на Galaxy Note 4 ще бъде 32GB. Говори се, че същото ще се отнася и за Galaxy 6.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини