Нова електронна услуга за читателите на библиотека „Н.Вранчев”

личния си компютър дали имат да връщат книги и в какъв срок. Електронните услуги, които предлага културната институция на своя сайт, се обогатиха с още една нова, наречена „Проверка на коректността на читателите”. Тя може да се ползва като се влезе в секция „Услуги” на електронната страница. В отговор на въпроса „Проверка „Какво дължа?” се кликва с мишката върху думата „тук”. В появилото се поле изписвате номера на своята читателска карта и кликвате върху „търси”. Веднага ще разберете своя читателски статус - колко книги сте заели от библиотеката и докога можете да ги ползвате.

Припомняме на потребителите на библиотечни услуги за възможността да се възползват от дистанционното информационно обслужване чрез виртуалната справочна служба „Попитай библиотекаря”. В електронния каталог може да се провери дали библиотеката притежава в своите фондове търсени от вас книги, периодични издания, ноти и некнижни носители. След това можете да направите резервация на интересуващото ви издание по електронна поща на e-mail: librarysm@abv.bg със свободен текст. Ще получите отговор на личната електронна поща дали исканата книга или друг информационен носител е в наличност и кога бихте могли да ги ползвате.

В секция „Услуги” на библиотечния сайт ще откриете и други видове традиционни и електронни услуги – всички те имат за цел да улеснят читателите. За да могат да се ползват обаче, е нужна актуална ежегодна регистрация в съответствие с Правилника за обслужване.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини