Тежка бедност и неработещи институции показа първата приемна на областния управител в Девин

20 жители на община Девин успяха да преминат през първата изнесена приемна на областния управител Недялко Славов и в продължение на повече от 5 часа, излагаха тревоги и проблеми. На 29 януари Славов и заместникът му Зарко Маринов изслушаха жалбите на хората, свързани с работата на общинската администрация, имотни спорове, тежки социални случаи и бъдещето на болницата в града.

Жена от Триград поиска съдействие да се построи паднала от 10 г. подпорна стена. Дядо на дете с аутизъм се оплака, че откакто е приключила програмата „Личен асистент“, бащата не може да работи, тъй като трябва да се грижи за него, а това ги обрича на бедност.

Част от хората се оплакаха, че са безработни и не могат да си намерят препитание, други сигнализираха, че не е имало подходящо отношение на инвеститори, които са искали да развиват бизнес в Девин. По един от сигналите експерт от областна администрация посети пропадналия електрически стълб след проливните дъждове и свличане на земна маса в кв. ”Саята”.

На приемната дойдоха и представители от Гражданския инициативен комитет „Обединение за община Девин“, които поставиха редица обществени проблеми, като се оплакаха от работата на полицията, местната власт и прокуратурата.

След приемната Славов и Маринов посетиха МБАЛ – Девин. По време на срещата с ръководството и личния състав на болницата областният управител каза, че според него болница трябва да има. Във връзка с поставените въпроси от РЗОК в Смолян няма преднамерено отношение към болницата. Славов изтъкна, че отношението към нея ще е такова, каквото е и към останалите болници в областта и ако има възможност за разумен компромис, той ще бъде направен.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини