Полицията: Внимавайте с паркирането в Пампорово, пречите на полиция и пожарна!

Туристи и скиори създават хаос с паркирането на колите в курортния комплекс и с това сериозно затрудняват работата на противопожарни и полицейски екипи, алармират от полицията в Смолян.

Паркираните на всевъзможни места автомобили затрудняват движението на пожарните коли, създават проблеми за бързото реагиране на екипите за пожарна безопасност при подаден сигнал на тел. 112.

От Районна служба ПБЗН – Пампорово и сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Смолян призовават гостите на курорта да спират и паркират личните си автомобили на указаните с табели и подходящи за паркиране места, без да създават пречки за безпрепятственото преминаване на пожарна техника.

От полицията допълват, че въпреки затрудненото движение, само от началото на 2015г. екипите са се отзовала на 28 сигнала. Данните показват, че 27 пъти е оказвана техническа помощ, а един бил за възникнал пожар с преки материални загуби.

По време на активния зимен туристически сезон службата в Пампорово е разчиствала паднали и опасно надвиснали дървета, отводнявала е сгради, изтегляла е закъсали автомобили на пътното платно.

Пожарните автомобили обаче срещат сериозни трудности да достигнат до обектите, тъй като достъпът до тях е силно ограничен и възпрепятстван.

Освен това неправилно спрените и паркирани ППС създават сериозни затруднения при зимното почистване и поддържане на пътищата.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини