Светодиодни фарове, нови мотори и още офроуд възможности за "Рейндж Роувър Ивоук"

Най-продаваният модел на "Ленд Роувър" – "Ивоук", с произведени 400 000 бройки за четири години, ще дебютира обновен на автосалона в Женева следващата седмица. Отвън нови са предната броня и вариантите на радиаторната решетка, променена е и визията на фаровете, коиото веча са изцяло светодиодни.

Външните цветове са тринадесет, като два са нови. На разположение са и три модела джанти с нов дизайн.

Промените в интериора на "Ивоук" включват нови тапицерии на седалките и облицовка на вратите, нова информационно-развлекателна система, с която се работи посредством 8-инчов сензорен екран, и въвеждането на нови цветове и материали. Сред опциите се появяват седалки с масажна функция и врата на багажника, която се отваря без ръце, само с прокарване на крака под определено място в бронята.

С "Ивоук" 2015 дебютират и нови двигатели. Два от тях са дизелови, с мощности 150 и 180 конски сили. Моторът с мощност 150 к.с. е 18% по-икономичен в сравнение с предишните дизелови агрегати и се задоволява с 4.2 л/100 км.

"Ивоук" се предлага и с усъвършенстван бензинов двигател Si4 с мощност 240 к.с. Той гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди, при консумация от 7.8 л/100 км.

Възможностите на модела извън пътя се подобряват от вграждането на системата All-Terrain Progress Control, която се появи за първи път в "Рейнд Роувър" и "Рейндж Роувър Спорт". Сред оборудването присъства и асистент за изкачване и спускане, който поддържа зададена скорост между 1.8 км/ч и 30 км/ч, което дава възможност на водача да се съсредоточи върху управлението.

Сред новите технологии за сигурност в "Ивоук" са асистент за поддържане на избраната лента на движение, с функция за корекция на траекторията с намеси във волана и система за аварийно спирани при опасност от удар в предното превозно средство. Ново е и предупреждението за умора на водача, което сигнализира, когато усети нетипични за шофьора реакции. След фейслифта "Ивоук"предлага пет нива Pure, SE, HSE, HSE Dynamic и Autobiography.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини