Местан прогнозира още драматични гласувания в парламента

Заявяваме категорично несъгласие с политиката на репресии на кабинета „Борисов-2", но не сме поставяли и няма да поставяме като условие за подкрепата си, каквато и да е сделка с Бойко Борисов, каза във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Редно е кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза той.

По думите му в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Местан отбеляза, че в партията няма драма за това, че ДПС е подкрепило дълга и бе категоричен, че Движението не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на дълга. Той прогнозира, че и занапред може да има драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента.

„ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в 43-то Народно събрание", подчерта Местан.

Местан осъди поредното цинично убийство на политик в Русия

ДПС категорично осъжда поредното цинично убийство на политик демократ в Русия, каза още лидерът на партията.

По думите му Борис Немцов е бил несъмнен либерал, затова и убийството му било осъдено от председателя на групата на либерал-демократите в Европейския парламент Ги Верхофщат.

„Съобразно развитието на кризата в Украйна вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само от страна на министъра на външните работи", допълни Местан.

Във Велико Търново лидерът на ДПС участва в Зимна академия на младежката организация на партията.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини