Томов: Не е нормално Домусчиев да не отчита какво взима от тв правата

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов каза, че червените и "Левски" са в "недобра ситуация" по отношение на договора за телевизионните права

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов смята, че собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев трябва да обяви какви средства получава от сделката с телевизионните права.

"Не е нормално, когато един човек държи телевизионните права и е президент само на един клуб, той да не отчита колко взима, колко ще вземе и съответно да се види каква е вътрешната пропорция", каза Томов в сутрешния блок на ТВ7.

Той отново заяви, че ЦСКА и "Левски" са в "недобра ситуация". "Те получават непропорционално малко средства от това, което би трябвало да са телевизионните права. Това са най-големите приходи на клубовете в Европа. В България не е така - както обикновено, ние сме по-различни във всичко."

На въпрос, свързан с изказването на Тодор Батков, че футболът се ръководи от Разград, Томов отговори, че собственикът на "Левски" вероятно има предвид огромното влияние на Домусчиев в момента.

"В последните години той натрупа огромна власт – формална и неформална, благодарение на това, че е собственик на няколко големи завода, има достатъчно средства. За разлика от останалите клубове. Поради всичко това, разбира се, много решения и от телевизионните права, и конкретни, будят съмнения", заяви главният акционер на ЦСКА.

"Има много реакции на фенове по повод на съдийски решения и отсъждания и най-вече по повод на това, че, контролирайки телевизионните права, той може да контролира много от малките клубове със суми, които не са толкова големи", добави Томов.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини