Белградски съд намери основания за екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград е взел решение, че има основания издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България.
Това потвърди източник от съда пред БНР.

Очаква се решение от страна на Апелативния съд в сръбската столица, пред който адвокатите на банкера са внесли жалба, с която са обжалвали решението на Белградския висш съд.

В края на септември съдът в Белград наложи на Цветан Василев мярка за неотклонение, която изисква всеки делничен ден той да се подписва в полицията, и му отне паспорта.

Това стана, след като Интерпол го обяви за издирване по искане на българските власти по обвинение, че в съучастие е присвоил 206 млн. лева от КТБ.

В края на януари зам.-главният прокурор Борислав Сарафов изрази съмнение, че сръбските власти ще върнат Василев в България.

Преди дни с 84 "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува анкетна комисия за източването на КТБ.

Тя ще трябва да направи проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 година.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини