Рецидивист обвинен за убийството на Вероника

40-годишен мъж, многократно осъждан, е обвинен за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.
Окръжната прокуратура във Велико Търново е привлякла Илиян Здравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Здравков е многократно осъждан и е с влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Той е бил издирван за изтърпяване на наказанието.

Мъжът е заловен, след като се опитал да използва дебитна карта на Вероника.

Здравков е задържан за 72 часа, като в момента се води разпитът му с участие на служебен защитник.

С оглед на интересите на разследването, повече информация може да бъде оповестена не по-рано от утрешния ден, уточняват от прокуратурата.

Мъжът е признал за убийството - удрял е Вероника с тесла, пише "24 часа".
Той работи в краварници в покрайнините на Горна Оряховица.
Вечерта на 28 февруари отишъл до Велико Търново да си търси работа като строител. Видял Вероника до жп гарата, проследил я и я ударил в тила. Не е ясно защо е продължил да я удря.

Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на Вероника, установи аутопсията. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето. Освен огромна рана на челото, студентката имала и счупена челюст. Ударите са нанасяни с предмет, подобен на брадва.

Водолази претърсват реката край Първомайци, където се предполага, че е изхвърлена теслата, с която е убита Вероника, съобщи Дарик.

По информация на "24 часа" миналата година край гарата в Горна Оряховица по идентичен начин Здравков нападнал жена, тръгнала на гости при приятеля си, и й взел чантата с 400 лв.

Премиерът Бойко Борисов обясни днес, че заради разследването на случая не е искал да разпише веднага оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини