Сняг на парцали, Смолян в готовност заради валежите

Въпреки проливните дъждове в петък, обстановката в Смолян и региона остана сравнително спокойна на днешния 6 март. за утре-7 март също е обявен червен код за Смолянска област.

Силно затруднено обаче продължава да е движението в града заради обилния дъжд и новия валеж от мокър сняг. По високите части в областта видимостта е силно намалена -до 20-30 метра на места.

„На този етап обстановката в Смолянска област е спокойна впредвид обявения червен код за обилни снеговалежи и силен вятър", съобщи областният управител Недялко Славов и допълни, че водният обем на язовирите е под преливния ръб.

Нивата на реките в областта са повишени, на места падналите количества дъжд са достигнали 30л./кв.м. Дежурни екипи денонощно наблюдават нивата на язовири и реки.

Взети са всички мерки, областният управител е разпоредил снегопочистващите фирми в областта да бъдат в готовност, полицията е ангажирана да действа веднага. Всички превантивни дейности са изпълнени и сме готови да реагираме при нужда и влошаване на ситуацията”, каза шефът на областната пожарна служба Красимир Шотаров. До края на деня нямаше сигнали за аварии от обилните дъждове -населени места с прекъснати пътища или електрозахранване.

Остават в сила въведените ограничения за движение на тежкотоварните автомобили без ремаркета и полуремаркета по пътищата Гоце Делчев – Доспат – Борино и Батак – Доспат. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, тъй като навсякъде в планинската област има опасност от падащи камъни. Трябва да бъдат подготвени и за движение при зимни условия-със зимни гуми и оборудвани с вериги.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини