Бъркат Климент със Спортното

Климентовци бяха сметнати за възпитаници на Спортно училище

Учениците от хасковското основно училище "Климент Охридски" бяха объркани с възпитаници на спортно училище, от постоянното присъствие по ски пистите на Пампорово. На стари скиори им направило впечатление, че година след година малчугани от това хасковско школо шлифоват умения с щеките и стават все по-добри и по-добри. Решили, че такова активно насаждане на спорт е разбираемо у едно спортно училище и започнали дори да разпитват децата какво тренират. Бързо им било обяснено, че "климентовци" правят това за кеф, на древноримския принцип "Здрав дух здраво тяло". Училището оздравяват и двете в продължение на 19 години, като за този период през обучение в белия спорт са преминали 1900 ученици. Вероятно повече от обучените на ски във всички спортни училища в България взети заедно. За хасковското да не говорим.

И тази година в края на февруари 90 възпитаници на Климент се качиха по пистите на курорта, някои за начални уроци, други да утвърдят вече наученото. 8-дневния лагер бе в луксозна хижа, с осигурен пълен пансион, а за децата се грижеха квалифицирани ски инструктори. На тяхно разположение бе цялата цветова гама от писти-зелена, червена, синя и черна. За безопасността на малките скиори се грижеха 8 класни ръководителя, лично директора Гинка Райчева и специално наето медицинско лице, освен наличните в курорта. Впрочем досега от него е нямало нужда благодарение на добрата предварителна подготовка, получавана от курсистите. Както е обичайно уроците започват с падане, но в края на курса не се налага ставане. Вече всеки го знае и може. А с всяка следваща година децата могат повече.

Зимното ски училище организира пакетна услуга включваща пътни, хранене три пъти на ден, спане в 3-звезден хотел и обучение за 193 лв. Заради доброто съотношение на качество/цена много ученици искат да се запишат на ски училището дори и след изкласяването на "Климент". Школата обаче е само за настоящите възпитаници на ОУ-то.

Г.Христов

90 деца изкараха ски училище на Пампорово
...и покориха ски пистите там
...и планинските върхове
Курсът е от 14 до 22-ри февруари ежегодно
Няма ограничение във възрастта, трябва само да сте ученик на Климент
За победителите има даже и награди

За всички завършили-грамоти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини