На 20 и 22 май ще са матурите за седмокласниците

На 20 май от 10 часа ще се проведе националният приемен изпит по български език и литература за завършващите 7 клас за учебната 2015/2016 година, съобщиха от министерството на образованието.

На 22 май от 10 часа ще е изпитът по математика.

Учебно-изпитните програми по български език и литература и по математика са публикувани на електронната страница на Министерството на образованието и науката в рубрика "Общо образование".

Седмокласниците се явяват на изпитите по български език и литература и по математика в училищата, в които се обучават, без да подават предварително заявления.

Продължителността на приемните изпити на националното външно оценяване не включва времето за съобщаване на изпитния вариант и техническата подготовка за започване на приемния изпит, като за модула за национално външно оценяване е 60 минути, а за допълнителния модул е 90 минути. За ученици със специални образователни потребности продължителността на изпитите се удължава с 40 минути.

Резултатите от приемните изпити ще бъдат обявени до 3 юни. От 10 до 14 юни учениците ще получат служебна бележка с оценките си от приемните изпити.

От 16 до 19 юни се подават документи за участие в приема в училища гнезда, определени от началниците на регионалните инспекторати по образованието в страната.

Списъците с приетите ученици на първи етап от класирането ще бъдат обявени до 25 юни.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини