Майкрософт тества новия уеб браузър

Ако се почесвате по главата и се чудите защо Майкрософт представят чисто нов браузър, просто погледнете тази графика, пише специалистът Стив Ковач.

До неотдавна Internet Explorer доминираше на пазара, но в последните години бе засенчен от Google Chrome според представената от Dadaviz статистика.

Старите версии на Explorer си имаха своите недостатъци, но въпреки че те бяха поправени в най-новата версия, хората рядко я използваха.

Затова Майкрософт се върнаха обратно към чертожната дъска. Когато стартират Windows 10 по-късно през годината, той ще се появи с новия браузър, чието кодово название засега е Проект Spartan.

В понеделник Майкрософт пусна ранна версия на Spartan, достъпна за изпитателите на Windows 10. Spartan е много далече от финалната си фаза, но дава добра представа накъде са се запътили Майкрософт.

"В него няма нищо революционно, но аз харесвам изчистения дизайн и обединението с Cortana - дигиталният асистент на Майкрософт, който се предлага с Windows phones и Windows 10", казва Стив Ковач

Ето кратък преглед на характеристиките:

Има ясно оформление.

Менютата са прости.

Понякога четенето на статия в интернет може да бъде разсейващо, но Spartan предлага разрешение на проблема.

Ако кликнете на иконата представляваща книга преминавате на четящ режим. При него доста от допълнителните елементи изчезват, улеснявайки процеса на четене. Това е типична характеристика за съвременните браузъри.

Можете също да подчертаете или изрежете части от страницата и да ги запаметите в OneNote - приложението на Майкрософт за водене на бележки.

Cortana може да предвиди търсенията ви. "Например, започнах да пиша "време" и Cortana автоматично ми показа прогнозата за времето за моя регион", казва Ковач

Можете също да маркирате дума и да получите повече информация по темата от Cortana.

И това е всичко засега.

Spartan е просто уеб браузър. Но той е нов начин Майкрософт да обнови очакванията на потребителите и евентуално да ги накара да започнат да използват един от браузърите им отново. Explorer може и да е страхотен, но стигмата отблъсваше хората досега.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Si
    sitizen
    0 0
    00:09, 4 юни 2015
    От 8 години съм на Линукс - стабилен, безплатен, безпроблемен.....
Последни новини