Лубиц излъгал лекарите, че е в болнични, докато летял

Вторият пилот от "Джърмануингс" Андреас Лубиц, заподозрян, че е разбил самолета в Алпите, лъжел лекарите, че е в болнични, а през това време летял.
Това пише днес германският всекидневник "Билд", цитиран от Ройтерс и БТА. 

Според източници от следствието 27-годишният Лубиц е потърсил медицинска помощ заради проблеми със зрението. Той не скрил от лекарите, че работи като пилот, нито че работодателят му е "Джърмануингс", но умишлено скрил факта, че все още работи. 

Според документи, с които следователите разполагат, Лубиц е казал, че е претърпял автомобилна катастрофа в края на 2014 г., след която имал проблеми със зрението. 

Следователите все още се опитват да установят кое е накарало Лубиц да поеме контрола на самолета, да се заключи в кабината и да не пусне командира на полета и очевидно да разбие самолета в планината. 

Според медицинската документация Лубиц е декларирал, че взима медикаменти за лечение на депресия и пристъпи на тревожност и паника, пише "Билд" и уточнява, че става дума за антидепресант и успокоителното Лоразепам

Авиокомпанията "Джърмануингс" съобщи вчера, че когато Лубиц възобновил обучението си като пилот през 2009 г, предоставил на авиаторското училище медицински документи, показващи, че в миналото е боледувал от остра депресия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини