Освободиха началника на смяна на „Капитан Андреево", арестуван за контрабанда

Пловдивският окръжен съд освободи митническия шеф Красимир Добрев, арестуван за контрабандата на голямо количество цигари през "Капитан Андреево".

Вторият, за когото прокуратурата поиска постоянен арест - Михаил Млекаров, служител в транспортната фирма "Юнион транс", остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата бяха арестувани заедно с още 23 лица в началото на седмицата, след като в Пловдив бе задържан товарен камион с над 710 000 кутии цигари на стойност около 8 милиона лева.

По-късно бе открит и втори камион с идентичен товар и на същата стойност.

В съдебната зала стана ясно, че на Добрев се губят 14 пломби, едната от които е откритата на камиона, задържан в Пловдив.

По данни на прокуратурата броят им съвпада с 14-те ТИР-а, за които се предполага, че са превозвали контрабандни стоки.

Окръжният прокурор Румен Попов поиска задържане под стража за двамата с аргумента, че в противен случай биха могли да извършат повторно престъпление.

Престъпленията, за които Добрев и Млекаров са обвиняеми, предвиждат от 5 до 15 години затвор. Според обвинението Добрев нарочно е сменил смяната си, за да си осигури алиби. Той е бил заменен от друг обвиняем по случая - Ковачев, който е пропуснал контрабандата през границата.

По отношение на Млекаров прокурорът обяви, че заедно с турския гражданин Ремзи Караибрахимоглу, шофьор на камиона и също в ареста, е признал, че именно Млекаров му е помогнал да мине границата само за 15 минути.

В залата стана ясно още, че седем камери са засекли Млекаров да разговаря с турския шофьор, как го превежда през всички гранични проверки и е съпровождал камиона до бензиностанция, извън района на митницата.

При специализирана полицейска операция в края на миналата седмица бяха задържани два камиона с контрабандни цигари за над 16 милиона лева.  Служители на реда от Пловдив, Хасково и София, заедно с БОП задържаха по случая 26 души, единият от които турски граждани. Сред арестуваните бяха 13 митничари и трима граничари, голяма част от които бяха освободени от ареста.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини