Няма документация колко са работили в рухналата сграда в "Слънчев ден"

Все още не са открити затрупаните работници в развалините на рухналата вчера сграда в курорта "Слънчев ден" край Варна. Разчистването с тежка техника продължава, информира БНР. 

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започна незабавно разследване на инцидента със срутването на хотел в курортния комплекс "Слънчев ден".

Директорът на Областната инспекция по труда Иван Иванов съобщи по-рано, че самоличността на трима от издирваните и на загиналия, чието тяло беше открито, вече е установена. Той каза пред БНР, че нито един от тези работници няма сключен трудов договор с някаква фирма. 

По предварителна информация, намереното снощи тяло е на 40-годишният Борислав Стефанов, издирваните са Манол Манолов, Тодор Тодоров, Йосиф Стефанов, Румен Кирилов и още един мъж, чието име засега не се съобщава.

Директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев каза, че не се знае точно колко работници са били в сградата по време на срутването. 

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в момента се уточнява точният брой на хората, работили на обекта. Той допълни, че няма никакви писмени данни за броя на хората, които са били на работа по време на рухването на десететажната сграда. По случая работят екипи от следователи в пряка връзка с МВР. Цацаров допълни, че акцентът сега са спасителните работи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини