Галактическата песен на Монти Пайтън в изпълнение на... Стивън Хокинг (видео)

Насладете се на най-новия сингъл на Монти Пайтън - Стивън Хокинг изпълнява "Галактическата песен". От 13 април сингълът може да бъде изтеглен онлайн, а ще бъде пусната и лимитирана серия на винил по случай Record Store Day 2015.

Песента, саунтрак към филма "Монти Пайтън - Смисълът на живота", е написана през 1983.

Творението на Ерик Айдъл и Джон Дю Перез представлява заплетена и информативна лекция за чудовищната Вселена. Галактическата песен е била включена в албума от 1989 "Монти Пайтън пее", преиздаден през 2014 под заглавие "Монти Пайтън пее /отново/". В оригинал песента се изпълнява от Ерик Айдъл. Преиздаването на албума съвпадна с живото представяне на 10-те спектакъла "Монти Пайтън на живо /предимно/ - Един падна, петима остават."

Най-новата история на "Галактическата песен" се обогатява с изпълнението на Стивън Хокинг. Във видеото: по време на шоуто пускат филм, в който професор Брайън Кокс не одобрява научната точност на Галактическата песен и бива съборен на земята от професор Стивън Хокинг. Хокинг рецитира текста на песента докато се отправя на пътешествие в открития космос и си пътешества сред звездните купове, продължавайки с текста.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини