Кои са най-опасните кучета

Според специалистите от гледна точка на породата най-опасното куче е канарският дог. Има мощно, едро тяло и свиреп вид. Определено държи на разстояние и най-големите любители на кучета, информира Фермер.

След него е немската овчарка. Това са много интелигентни и изключително лоялни към стопаните си кучета. Това куче не търпи в близост да има непознати хора. Не се доверява на никого освен на собствениците си.

Следва китайската порода чау-чау. Има много хора, пострадали от този вид кучета, които, изкушени от миловидния им външен вид, са имали неблагоразумието да им се зарадват и да посегнат да ги галят.

Идва редът и на доста агресивните по природа кучета от породата доберман. Въпреки лошата му слава на опасно куче специалистите са категорични, че доберманът е агресивен, когато не са положени нужните усилия да бъде добре обучен. Доберманът е с изключително чувствителен, има пъргав ум и работата с него изисква много търпение, внимание и любов. Тогава резултатът е налице. Кучето сдържа емоциите си и много рядко проявява агресивност, най-често само когато е провокирано.

Кавказката овчарка.  Тя е в класацията на опасните кучета най-вече поради внушителните си размери. Задължително изисква предварително обучение. Кавказката овчарка е невероятен пазач на дома и къщата и висококласен бодигард за собственика си. Ако стопанинът й или член на семействто е застрашен, ги защитава със самоотвержена смелост и е способна да прояви невероятна ярост при нападение.

Миролюбивите синеоки хъскита. Тези северни красавици са най-добри при тегленето на шейни. Макар да са преки роднини на вълците, те рядко създават проблеми в контактите си както с други кучета, така и с хора.

Боксерът. Куче с прекалено упорит характер. Към собствениците си е добродушен, сппрямо непознатите е предпазлив, но винаги нащрек. Затова не е препоръчително да го дразните.

Бултериерът известен още като краля на териерите. Кученцата от тази порода трябва да бъдат обучавани от детска възраст. В противен случай поведението на кучето може в един момент да стане непредсказуемо. Бултериерите са склонни да отразяват поведението на своите домакини.

Ротвайлерът е отличен пазач в тежка категория. Ако кученцето расте в изолация, след това става особено силно агресивно към другите кучета и хората.

Питбулът. Тази порода винаги оглавява класациите за най-опасните кучета. Те изискват специално обучение. Затова не е препоръчително да го отглеждате като домашен любимец. Когато питбул реши да напада, става изключително опасен и без проблеми може да убие човек. И най-важното: когато вземаме да отглеждаме куче като домашен любимец, ние сме отговорни за кученцата, които носим вкъщи. Не бива изборът ни да е към т. нар. стражеви кучета - те са мощни физически и с особен нрав, който задължително изисква специално обучение.


Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини