Летящата лампа

В kickstarter винаги можеш да получиш шок от някоя необикновена идея. Платформата за набиране на средства за стартиращи бизнеси сега радва с левитираща лампа. Проектът е на трима шведи. Крушката се поставя над дървената платформа внимателно и... светва без да има контакт с каквото и да е. Гаси се с леко докосване на базата, която както много съвременни устройства е "тъчскрийн".

Необикновеният предмет, който атакува привичните представи за това как изглежда една лампа, и въобще всичко свързано с земната гравитация, функционира благодарение на магнитна левитация. В дървената основа има електромагнит, а в крушката - магнит. Останалото е въпрос на дизайн, изборът на материалите ни праща направо в магически, ретро или поне винтидж измерения.

Създателите на FLYTE, името се чува като комбинация от "летене" и "светлина", смятат, че произведението им най-накрая помирява Едисон и Тесла.

Няколко вариации на дизайна на летящата лампа са разработени с различно дърво. Дървената основа е с размери 12х12х2,4 см и може също да се ползва за безжично зареждане на моделите смартфони, които имат такава възможност. Предполага се, че собствениците на такива устройства също ще оценят високо дизайнерското предложение.

Публиката е реагирала с възторг на левитиращата крушка и по всичко личи, че до края на годината тя ще бъде в продажба.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини