ДПС има армия от избиратели. Те ще победят злото…с любов

Дълбоко се съмнявам дали от Реформаторският блок имат капацитет да реформират страната, но едно е сигурно - вече са на път да деформират не само дясното, а и демокрацията в България. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на традиционния митинг-събор в местността „Демир баба теке” край Исперих. 


Според него по-правилно е те да бъдат наричани деформатори на демократичните ценности и не заслужават друга оценка, защото са се „прегърнали с ултранационалистите и фашистите в България”. Местан отбеляза, че преди 23 години създателят на партията Ахмед Доган и неговите съратници са поставили началото на традицията за отбелязване на майските събития от 1989 г., „защото пролетта на 1989 г. е пролетта на българската демокрация”. 

„Без тази пролет днес ние нямаше да имаме нашата демокрация, затова 11-те души от района, които загинаха през тези трагични събития, не загинаха само заради името, вярата и езика, те загинаха заради българската демокрация и трябва да бъдат почитани от всички български граждани”, каза лидерът на ДПС. Той добави, че в замяна обаче получавали „неподправена, истинска омраза, която вече се лее и от трибуната на българския парламент”. 

„Ако това беше езикът на онези партии, които ПАСЕ определя като фашистки, ние не бихме имали кой знае какъв проблем, въпросът е, че този език на омразата вече се споделя и от т.нар. системни партии”, посочи Местан. Затова по думите му логото на ДПС за отбелязването на Майските събития сега е „Заедно срещу омразата”. 

Лидерът на ДПС заяви, че в тази битка не искат да са сами, а искат да бъдат заедно с другите партии от демократичния спектър. „За съжаление обаче на мен ми е много трудно там вече да включа Реформаторския блок, изглеждат ми лика-прилика с така наречените патриоти, дори мисля, че в някои отношения ги надминават”, каза той.

Местан отбеляза, че се прави опит ДПС да се сплаши с нова законодателна инициатива -по предложение на Патриотичния фронт използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Според председателя на партията обаче от ДПС не се боят от несправедливия закон, боят се от справедливия закон, почитат го и го спазват. Местан заяви, че дори да се приеме този закон, ДПС има огромната маса и армия толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини