Да пееш на врага (видео)

Полина Гагарина

На 19 май е първият финал на Евровизия 2015. Певицата Полина Гагарина, която представя Русия на конкурса, ще излезе на сцената със слушалки и затова няма да чува евентуалното освиркаване от публиката в залата, съобщи "Русская служба новостей". Организаторите също са взели допълнителни мерки срещу евентуални провокации от страна на аудиторията. Но руската участничка излиза със слушалки на двете уши по технически причини. В залата във Виена така ще бъдат всички, поради акустиката на сцената. Полина обикновено пее със слушалка на едното ухо, но по технически причини сега няма да може да сподели неприятното отношение, което получиха изпълненията на руските певци в предишни издания на Евровизия. Макар музиката да е призвана да хвърля мостове между културите, конкурсът неведнъж е бил упрекван в политически интриги.

В първия финал участват 16 певци. Това са представителите на Албания, Беларус, Белгия, Дания, Естония, Македония, Финландия, Грузия, Гърция, Унгария, Молдова, Романия, Русия, Сърбия и Холандия. Той ще бъде предаван на живо по канала на конкурса в YouTube. Вторият полуфинал е на 23 май,

В тазгодишната Евровизия има представители на страни, далеч от Европа, като Азърбейджан, Австралия и Израел. Ето харизматичния австралиец Гай Себастиан и неговото ритмично парче "Tonight Again":

В полза на ритъма и доброто винтидж настроение е и британският принос към конкурса. Впрочем както и австралийският представител британците са класирани за Гран Финала. Другите там са Франция, Испания, Австрия, Германия и Италия.

Ето и Полина Гагарина, за която тази вечер ще стане ясно дали попада сред финалистите на Евровизия 2015. Незвисимо от това, съдейки по клипа, спокойно можем да я наречем руската Селин Дийон:

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини