Жителите на Мизия готови на бунт, искат повторна експертиза

Жителите на Мизия са готови на бунт. Те искат повторна експертиза за причините за наводнението през миналото лято. Възмутени са от експертите, които казват, че няма виновни за трагедията, защото причините са дъждовете.

Сам себе си се загубих в тази държава. Как може за стадиона в Разград  да отпуснат 5 млн .лв ., а за нас нищо, възмути се потърпевш. Друг пък призова за бунт. Къде ще отидат хората от фургоните. Те са на по 70-години, каза той по НТВ . Над 100 души живеят във временни домове-фургони и общежития. Температурите  във фургоните през лятото надхвърлят  40 градуса. Ние нямаме държава. През последните 5 месеца  тук не е идвал никой от управляващите. Кметът не е стъпвал. Къде е той?! Къде сте вие всички, за да видите как живее народът. С 240лв . пенсия съм. Господа, депутати, елате да видите как живеем. Само бунт трябва, през сълзи каза мъж, останал без покрив по време на бедствието.

 Моята къща е напълно срутена. Сама живея, с три операции съм, не мога да се обслужвам и съм във фургон. Нали обещаха, че ще направят блок за нас. Сигурно вече ще бъда в гробищата, допълни притеснена възрастна жена от Мизия. Хората са убедени, че валежите не са причина за наводнението.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини