В Гърмен извадиха брадвите. Преглед на печата

„24 часа": Прагът за преференциите на местния вот скача рязко

На парламентарните избори преференцията разбърка 1/5 от тях, сега при съветниците промените се очертават още по-резки. Прагът на преференцията да стане 50% от общинската избирателна квота, ще настояват от Патриотичния фронт. Това съобщи пред "24 часа" съпредседателят на коалицията и зам.-шеф на НС Красимир Каракачанов. Мотивът - сега в някои общини съветник се избира с 200 гласа, в други - с 8000.

 

„Труд": В Гърмен извадиха брадвите

Два дни размирици и протести тресат община Гърмен след бой между българи и роми. Наложи се полицията да окупира района и да укротява страстите.

Вместо да празнуват празника на буквите, над 500 жители на Гърмен, Марчево и Огняново излязоха, за да протестират срещу набезите на циганите и агресивното им поведение.

Хората блокираха пътя между Гърмен и ромския квартал. Там ги посрещна кордон от полиция. За кратко протестиращите влязоха в сблъсък с униформените, защото искаха да пробият кордона и да се саморазправят с циганите.

 

„Стандарт": Искър преля, евакуираха село

Жителите на врачанското село Воденец са евакуирани заради прелелите води на река Искър, предава "Фокус". Заради обилния дъжд в населеното място подпорна стена на къща е паднала.

По информация на областния управител на Враца Малина Николова две коли са закъсали по пътя между Мездра и Враца и хората от двата автомобила също са евакуирани. Пътят Е-79 бе затворен заради придошлите води на река Искър. Тя преля при село Моравица.

 

„Монитор": Цената на черешите се срина до 90 стотинки на едро

В момента страната е залята с вносни ягоди от Турция и Гърция, вече излиза от градините и българската продукция. Друга причина за слабата реализация и ниската цена на родното производство е вносът на ранни череши от Гърция, които са тип хрущялка. Тези плодове са по-трайни, по-едри и търговците ги предпочитат, независимо от високата им цена - 4 лева за кило на борсата. Досега нашите производители са предлагали череши от сорта „Ранна черна", които са дребни и меки. Точно те вървят за стотинки на едро, а по пазарите особено в районите с много черешови градини може да се намерят за два лева, докато в столицата не падат под 4 - 5 лева.

Заради затворения руски пазар нашите овощари ще пропуснат износ за 7,2 млн. евро, сочат разчетите на специалистите от бранша. През миналата година по време на кампанията за Москва заминаха около 200 тира по 20 тона всеки, като цената за килограм череши за износ бе 1,8 евро за кило. Тази година обаче родните производители няма да изнесат и една черешка в Русия.

 

„Сега": 85 големи предприятия са били закрити за 5 години

85 големи предприятия са закрити само за пет години - между 2008 и 2013 г. Паралелно са фалирали много, свързани с тяхното производство, средни и малки компании. С 12% се е свил броят на малките фирми. Увеличили са се единствено семейните микропредприятия. Това показват данните на Българската стопанска камара. В резултат на тези процеси между 2008 и 2014 г. работните места в страната са намалели с над 380 000.

"Българският бизнес се маргинализира. Не се внедряват нови технологии, няма нови идеи и нови продукти. Нашата икономика се превръща в икономика на бедните и непродуктивни услуги. Вместо да се реиндустриализира, България се деиндустриализира", заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев по време на семинар за актуалните проблеми на пазара на труда.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    13 0
    09:54, 25 май 2015
    Не само в Гърмен е така. Тука в Хасково да не би да е по-добре. Циганите превземат града. Източват общинския бюджет за помощи поне по пет параграфа, отделно от това всеки втори ******* е с астма или друго доходоносно заболяване! (Бял ден да не видят тези продажни лекари дето допускат такива лъжи!!!!!!)Ромите нито работят, нито се образоват!!! За тях закони няма - нито ток, вода и данъци плащат на незаконните си съборетини. Ползват многократно и с изискуемост за качество и бързина всички облаги на съвременния свят. Здравни осигуровки не плащат, но отделенията в Хасковската болница са пълни с ц*****! Сметки не плащат - но за ЖСМ-те си плащат, защото там спират веднага! Пари за данъци нямат, но всяка ******ска колиба е с антена за сателитна телевизия. Да не говорим за хубавите коли и все по-големите къщи в последно време на "братята" роми. Кажете тогава кой е подложен на ГЕНОЦИД. Дали българите не са превърнати в РОБИ на циганския етнос, за който законите не важат, който етнос не е научен да работи, няма желание да се образова и да си подобри живота. ВСИЧКО ЧАКА НА ГОТОВО! ДОРИ КОГАТО НЕЩО МУ СЕ ДАДЕ ДАРОМ - ТОЙ ГО УНИЩОЖАВА. НА ВСЕКИ ОПИТ ДА МУ СЕ ПРИСЪДЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СЕ РЕАГИРА С АГРЕСИЯ И БОЙ. ЦИГАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИОБЩЕНИ И ИНТЕГРИРАНИ - ТЕ САМИТЕ НЕ ИСКАТ. ИСКАТ ДА МЪРЗЕЛУВАТ, ДА КРАДАТ И НИЩО ЧУДНО ДА ПОЧНАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН ДА НИ КОЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ ЗА 5 ЛВ. ЗАТОВА И В ГЪРМЕН СА ХВАНАЛИ БРАДВИТЕ. ПРОБЛЕМА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      7 0
      12:32, 25 май 2015
      Всичко точно си го описал,но ти правя забележка,че такова животно ром има само като твърд алкохол...има ц*****,******и,брикети,еко горива ако щеш,но рома е алкохол...
  • 2
    Ди
    димитър_1432541347
    11 0
    10:58, 25 май 2015
    тази циганска напас са навсякъде в гърмен българите са герои че са се опънали на ******ите ние всички българи трябва да скочим срещу тази гадна циганска напаст
  • 3
    Щи
    Щирлиц
    3 0
    13:00, 25 май 2015
    Екарисажа в Хасково не работи ли?Начело с Хузунжовския крадец там.
Последни новини