Защо мъжете ценят повече интелекта, а не размера на бюста

Това е теория, която е много вероятно да изведе на показ циника във всяка представителка на иначе нежния пол.

Водещи учени твърдят, че мъжете оценяват интелигентността повече от размера на бюста, когато са в процес на търсене на бъдеща съпруга.

Еволюционният биолог професор Дейвид Бейнбридж казва, че умът при жените демонстрира, че те могат да бъдат отговорни майки, както и че те самите са били отгледани от интелигентни родители.

Други привлекателни женски характеристики като дългите крака например, нямат значение за мъжете, твръди професорът.

Според него мъжете оценяват единствено симетричността, защото тя им подсказва, че потенциалната партньорка е млада, здрава и със стабилни гени.

В резултат мъжете не са привлечени дори от размера на женските гърди, защото те рядко да симетрични.
Що се отнася до женските крака, важно е те да са прави, защото всякакви отклонения от тази норма предполагат развитие на заболявания като рахит.

Daily Telegraph цитира точните думи на професор Бейнбридж :" Размерът на бюста няма значение. Големите гърди, е по-вероятно да са несиметрични, а мъжете са привлечени от симетрията. Такива жени по-бързо остаряват, а мъжете ценят младостта. Мъжете не търсят и дълги крака. Правите крака са знак за добри гени, а това е по-привлекателно, но изследване доказа, че повечето представители на силния пол предпочитат крака с нормална дължина. "

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Nq
    nqkoi si
    1 0
    14:19, 26 май 2015
    лично аз търся някоя тъпа и не толкова красива жена защото умните и красивите са тарикатки и винаги правят хитрости за да измамят мъжа до себе си ако е богат например обичам курвите но не и тяхните номера
  • 2
    Ба
    БАЙ УЙ
    1 0
    06:36, 27 май 2015
    Умните жени са малко и ако имаш такава в дома си,значи си улучил шестица от тотото.курвите са вече в огромен размер.а мръсните курви с номера и хитрости са най опасни.те хем искат кура да им е в *******,хем и душата в рая.
Последни новини