Историческите коктейли за последните 100 години в две минути (видео)

Старомодно? Един класически коктейл с шампанско от преди век. Съдържа още захар, Ангостура битер, шампанско, коняк и черешка мараскино. Един от официалните коктейли на IBA (International Bar Association).

Порталът Glam показва стогодишната история на коктейлите в две минутно видео. За приготвянето им е призован барманът Адам Дилейни от бар Tradition в Сан Франциско.

Облечен в съответствие с конкретния исторически период той забърква 11 от характерните за всяка декада коктейли. Историята започва с игрив коктейл с шампанско. Следва добре познатият Блъди Мери, знаков за 1935 година.

Десетилетието след края на Втората Световна война е белязано от коктейла Mai Tai. Класическата рецепта включва тъмен и светъл ром, портокалов ликьор, бадемов сироп и сок от лайм.

Легендарният В-52 е коктейл на 80-те години на 20 век, в след него изгрява славата на  Long Island. Любимият на Кари Брадшоу коктейл Cosmopolitan идва на мода в първата декада на нашия век, както и сериалът "Сексът и градът". Или поне така смятат от Glam.

Какво става с коктейлите в наши дни? През 2015 неочаквано колелото на историята се завърта и ето че имаме отново древния Old Fashioned — уиски (или вместо него бренди), битер, вода и захар. Всичко ново е добре забравено старо. Този коктейл се появил в САЩ в началото на 19 век. Това не е първото му прераждане, в повече или по-малко оригиналния му вид той бил отново на мода около 1860 год. Май тази година е модно да си старомоден или поне да караш "по старому", когато опре до коктейли.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини