Маестро Камен Кенов подари роял на читалище "Христо Ботев" в Смолян

Маестро Камен Кенов

Маестро Камен Кенов подари на читалище „Христо Ботев-1871“ в Смолян уникален роял BECHSTEIN. BERLIN., съобщиха от културно-просветната институция в областния град. Той е преподавател по пиано в Консерваторията в Швейцария и от години е активен меценат на българската музикална култура, подарявайки пиана на училища, организации и културни институции.

На 21 май читалищните дейци в Смолян- самодейци и преподаватели, имаха вълнуваща творческа среща с композитора и преподавател по пиано Маестрото, който е внук на създателя на Фолклорен ансамбъл „Родопа“ Никола Кенов. Той е бил и изтъкнат фоклорист, посветил години от живота си за издирването и аранжирането на родопския фолклор, предимно от Средните Родопи.

В Смолян неговият внук Камен Кенов, беше посрещнат от Октет „ Никола Кенов“, с ръководител Златина Узунова, които поздравиха Маестрото с обработени песни от неговия дядо, както и други популарни родопски изпълнения. Маестро Кенов остана изключително впечатлен от топлото посрещане и от факта, че фолклорен състав към читалището носи името на неговия дядо. Смолянските самодеци пък с радост ще изнасят концерти на подарения от него роял.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини