Община Смолян представи възможностите си за алтернативен туризъм на най-голямото изложение на открито у нас

Община Смолян, заедно с Чепеларе, Златоград, Рудозем и РТА „Родопи“, участваха в Шестия фестивал-изложение „Зелени дни“ в столицата.

Форумът на открито е най-големия за алтернативен и зелен туризъм у нас и тази година се проведе в дните от 21 до 24 май пред паметника на Съветската армия в София. Българската асоциация за алтернативен туризъм /БААТ/ е организатор, в партньорство със Столична община и бе посетено от над 10 000 души - любители на биопродуктите и пътешествията. Щандът на Община Смолян представи алтернативния туризъм на територията на регион „Средни Родопи“ и се радваше на изключителен интерес от страна на посетителите.

Фестът предложи на своите посетители различни идеи за здравословен, съобразен с природата и традициите живот. Сред изложителите имаше представители на водещи производители на натурални и био сертифицирани продукти, ентусиасти, предлагащи занаятчийска храна и автентично домашно гостоприемство, туристически дестинации, магазини за екипировка за планина и къмпинг, граждански инициативи, защитени територии, както и водещи природозащитни организации и техните каузи.

Участието на изложението се осъществи по проект „Развитие на туристически регион „Средните Родопи” и маркетинг на неговите дестинации ”, по договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013.

В рамките на осигуряването на устойчивост по проекта, четирите общини, заедно с РТА – Родопи, взеха участие и в провелата се на 20 и 21 април 2015г., ХІV туристическа борса „Вашата ваканция – Бургас 2015“, чийто акцент беше възможностите за алтернативен и вътрешен туризъм, които предлага България, както и на изложението „Културен туризъм“ – във Велико Търново.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини