Чакат се резултатите от конкурса за шеф на ОД МВР в Смолян

За първи път Министерството на вътрешните работи обяви конкурс за шеф на Областната дирекция на полицията в Смолян, съобщава „Отзвук“.

Миналата седмица приключи крайният срок, в който се подаваха документите на кандидатите. Засега е ясно, че настоящият шеф на полицията в Смолян Николай Димов е подал документи. В конкурса обаче могат да участват полицаи от цялата страна, но само за едно място. Заповедта на министър Румяна Бъчварова е от 4 май т. г. и е във връзка с конкурентен подбор чрез провеждане на конкурс за заемане на вакантни ръководни длъжности, за които се изисква първоначална професионална подготовка.

Освен за полицията в Смолян, ще се води надпревара и за шефове на дирекциите във Враца, Добрич, Кърджали, Плевен и Шумен. Кандидатите трябва да отговарят на шест условия – да имат висше образование с минимална степен „магистър”, да заемат ръководна длъжност в МВР, да имат професионален стаж не по-малко от 10 години, да не са в срока на наложено дисциплинарно наказание и срещу тях да няма образувано дисциплинарно производство, както и да имат разрешение за достъп до класифицирана информация.

Конкурсът ще се проведе в два кръга – по документи и събеседване. Председател на комисията е главният секретар на МВР Георги Костов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини