Яне Янев: Генезисът на проблема в Гърмен е във феодалния режим на управление

Генезисът на проблема в Гърмен е във феодалния режим на местното самоуправление, заяви в „Тази неделя” лидерът на РЗС и съветник на премиера Яне Янев. Според него общината е феодализирана от 10-15 години. 

Той описа управлението на бившия кмет Ахмед Башев така: „Кметът е правил населението да се чувства като крепостни селяни. Не може да си представите какво значи липса на свобода в съвременния свят и тотално капсулиране на хората. Сега хората се чувстват като освободени с приповдигнатост и една доза емоция повече от нормалното. За пръв път имат възможност да си кажат мнението на глас”.

Според него конфликтът е започнал, когато бившият и настоящият кмет – Ахмед Башев и Минка Капитанова, не са се разбрали за обществена поръчка на стойност 1,7 млн. лв.

Капитанова не дала поръчката на близка до Башев фирма, а на компания на бизнесмена Венци Амзов, който е в кръга на депутата от ДПС Алиосман Имамов, твърди Янев.

Лидерът на РЗС продължи атаката си към Башев, който е директор на училището в село Огняново, но не ходел на работа от 4-5 месеца. В същото време играел кючеци и хора с ромите и се гордеел с това, каза още Янев.

Той коментира още общата ситуация, като попита защо прокуратурата започва да действа, едва когато някой мине с дрон или се организира протест. Янев обаче отказа да коментира работата на главния прокурор Сотир Цацаров. 

По думите му в България предстоят да се случат позитивни неща: „Искам да гледаме оптимистично. Обществото е в състояние да се пребори с кметовете феодали тази есен. Все някога се намират личности, които преобръщат процесите и тенденциите”.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини