Кристалина Георгиева на двудневно посещение в България

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева днес започва двудневното си посещение у нас, съобщават от представителството на ЕК в България. На 3 юни Кристалина Георгиева ще участва в дискусията "Планът Юнкер - нови възможности за инвестиции в България".

Във форума ще вземат участие също вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, депутати и предприемачи. 

На 4 юни, събота, Кристалина Георгиева ще гостува на град Елена, където ще се срещне с ученици и младежи в рамките на инициативата на Европейската комисия "Отново на училище". Тя ще сподели как вижда "Моята България в нашата Европа", като участниците в събитието също ще могат да разкажат как според тях страната ни да стане по-добро място да живот, работа и развитие.

По време на гостуването си в Елена Георгиева ще участва и в Шестата родова среща на рода Кършовски. Събирането на революционния еленски род, от който произлиза и Георгиева, е посветено на 140-тата годишнина от Априлското въстание. Гостите на Елена ще почетат паметни места и манастири в града и околностите му, свързани с подготовката на Априлското въстание в Първи революционен окръг.

В срещата за поредна година ще се включат и потомци на други видни еленски родове, участвали в народоосвободителните борби през Възраждането, сред които наследниците на Хаджи Йордан Брадата и йеромонах Сергий Плаковски, съзаклятници във Велчовата завера през 1835 г.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини