След фурор в Черна Гора балет „Галаксико“си уреди място в танцова надпревара в Румъния

    Балетен танцов център „Галаксико“ от Димитровград направи фурор на силното състезание в Черногорския град Бар.

    За градчето на брега на Адриатическо море хореографът и ръководител на трупата Тихомир Митев замина със седем балетисти. Те се включиха в състезанието в Черна Гора, набрали инерция от силния танцов фестивал във Хасково „Вълшебен свят“, който се проведе в средата на миналия месец.

    На няколко пъти момчетата и момичетата от „Галаксико“вдигаха на крака публиката в зала “Тополица“. В състезанието се включиха 2 800 участника от различни държави.

    Най-малкият участник от Димитровград -6 годишният Габриел Делчев се превърна в една от най-големите атракции в танцовата шоу.

    В различните танцови категории във възрастовата група до 7-години, той извоюва 7 златни медала. Съотборничката му Теодора Тодорова пък се върна буквално с един куфар златни отличия-тя спечели 30 пъти златото. Отличия спечели и Златомир Колев, който показа майсторство като солист в категорията “мъже над 16 години“.

    Сестрите Парис и Ясмин Кирилови също взеха златни медали.

    С комплект медали се върна и Джорджия-Рая Влахова, като шест от нейните осем отличия са златни. Шест златни и един бронзов медал донесе в Димитровград и Илида Илиева.

    Заради доброто си представяне в Бар, „Галаксико“ е получил покана за участие в силната танцова надпревара в Тимишуара, Румъния, която ще се проведе през октомври тази година.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини