LG залага на гъвкавите дисплеи за смартфони и автомобили

LG очаква интересът към гъвкавите екрани да продължи да расте и те постепенно да се превърнат в част не само от смартфоните, но и автомобилите. Компанията дори планира да инвестира малко над 900 млн. долара в нов завод за такива дисплеи, съобщава корейската информационна агенция Yonhap.

Заводът ще се намира в Южна Корея и трябва да е готов през второто тримесечие на 2017 г. Гъвкавите OLED екрани ще се харесат на производителите на мобилни устройства и умни аксесоари, защото ще им позволи да създават по-разнообразен и привлекателен дизайн на моделите си. Същото важи и за автомобилните производители, които няма да се налага да отделят правоъгълни плоски пространства за екраните по арматурните табла както е сега.

LG ще насочи усилията си в сегмента главно към дисплеите с малки и средни размери. Гъвкавите телевизори за момента не се радват на особен интерес и компанията дори очаква спад на поръчките за тези устройства. Новият завод ще позволи на LG да произвежда по четири пъти повече гъвкави екрани спрямо сегашния си капацитет.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини