Излиза Angry Birds 2 (видео)

Финландската компания Rovio пуска по магазините Angry Birds 2 на 30 юли. В продължението главните герои са запазени, както и сюжетът.

Появилата се за пръв път на пазара през декември 2009 година игра става най-популярната и печеливша в света в сектора на игрите на мобилни носители.

Според сп."Форбс" за 6 години тя е била свалена повече от 3 милиарда пъти. Сюжетът на играта е за птици, които унищожават прасета, защото са им откраднали яйцата. Досега са пуснати 14 версии на играта, които обаче са вариации на оригинала, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Въпреки огромната популярност, компанията Rovio едва сега излиза с нова пълна версия на Angry Birds.

Компанията, създала играта, е основана през 2003 г. от трима студенти от Хелзинки. Преди Angry Birds са били разработени 51 игри, които не са получили признание. Едва 52-ата се превръща в световен феномен.

Според статистиката, сега на месец Angry Birds се играе активно от 260 милиона души на практика от всички страни по света. А доходите на компанията достигат 160 милиона долара годишно.

Интерес към играта проявяват и в Холивуд. Кинокомпанията "Сони пикчърс" работи над анимационния филм Angry Birds. Той ще се появи по кината на 20 май 2016 година.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини