Виктория Бойкова от Смолян със злато от шампионата на Югоизточна Европа по ориентиране

Смолянската състезателка Виктория Бойкова спечели златен медал от шампионата на Югоизточна Европа по ориентиране. Девойката е възпитаник на СКО „Карлък” – Смолян и за втора поред година печели златен медал от шампионат на Югоизточна Европа. Надпреварата се проведе от 27-и до 30-и август в Банско в четири дисциплини – спринт, класическа /дълга/ дистанция, средна дистанция и щафети.

В петия Шампионат участваха 193 състезатели от 11 държави – България, Хърватска, Кипър, Гърция, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Виктория Бойкова, Андрея Дяксова и Ивета Зашева са от Смолян и са възпитанички на треньора з.м.с. Георги Иванов, но от няколко години Дяксова и Зашева живеят и се състезават за НСА – София.

На второ място в щафетата във възрастовата група –жени 20 е отборът на Румъния, с 12,16 мин. разлика от шампионките, а на трето – отборът на Турция. В отборното класиране, за пети пореден път, Купата на шампионата на Югоизточна Европа спечели националният отбор на България, втори са Турция, а трети Румъния. 

През 2014г. девойката зае достойното второ място сред състезателите в класацията „Спортист на годината“ на Община Смолян. Тогава Виктория събра най-много точки след щангистката Милка Манева и получи плакет на Общината и парична награда.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини