Благодарствено писмо и плакет от министерството за 240 участници от Смолянско в Копривщица

    Благодарствено писмо и плакет за цялостно постижение и представяне на участниците от област Смолян на ХІ Национален събор на народното творчество в Копривщица, пристигна в Смолян. Областният управител Недялко Славов получи признанието за нашите самодейци от заместник-министъра на културата Боил Банов.

    На 7 август, близо 240 самодейци представиха самобитния родопски фолклор, традиции и обичаи в четири часова програма. Читалищата в Неделино, Буйново и Гела получиха специални плакети за цялостен принос и приемственост в работата. С плакети се отличиха мъжки и женски певчески групи от читалищата в Настан, Гела, Неделино, Средец, Стойките, Буйново, Буково, Малево, Ерма река и Устово, както и индивидуалното изпълнение на Мариана Евтимова от Чепеларе. Бяха връчени и 20 грамоти за постижения. Заместник-министър Банов благодари за отличната организация и представяне на Областта по време на събора, както и на кметовете, които подпомогнаха участниците.

    В писмото са отправени топли думи за признателност към ръководствата на народните читалища, художествените ръководители и многобройните участници за тяхната отговорност и всеотдайност за опазването на българския фолклор.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини