Дизелът в България вчера беше втория най-скъп в ЕС, обяви Мартин Димитров

Без данъци и акцизи цената на дизеловото гориво вчера е била втората най-висока в целия ЕС, обяви днес по "Нова телевизия" депутатът от "Реформаторския блок" Мартин Димитров. Той допълни, че литър е струвал с 22 стотинки повече, от средното за Евросъюза.

С бензина ситуацията е била малко по-добра, като цената за литър е четвъртата най-висока, след Малта, Дания и Италия. "Категорично не приемам тезата на Лукарски", обяви Мартин Димитров.

Вчера икономическият министър обясни високите цени на горивата с факта, че България няма добив, а пазарът е малък. Според Мартин Димитров конкуренцията е изкривена и вариант, пазарът да се регулира, е улесняване на вноса.

Като друга мярка депутатът посочи в състава на Комисията за защита на потребителите да влязат професионалисти и регулаторът да започне да работи ефективно.

Румен Гечев от левицата пък обяви, че българската държава е улеснила спекулантите, като е обявила предварително, че започват проверки по бензиностанциите. Според него става въпрос за кампанийно мероприятие преди изборите.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини