Стартира кампания срещу насилието над жени

16-дневна кампания срещу насилието над жени стартира най-голямата национална мрежа от неправителствени организации, работещи в тази сфера - Сдружение „Алианс за защита от насилие, основано на пола”. Част от това сдружение е и местната Фондация "Х&Д Джендър перспективи". Кампанията започна на 25 ноември, когато е международния ден за елиминиране на насилието срещу жените и завършва на 10 декември – Международния ден на правата на човека.

Целта е да се проведе информационна и превенционна кампания срещу домашното насилие, насочена към различни групи от населението, разказа Антония Филева от фондация "Х&Д Джендър перспективи"  Допълни, че в рамките на мероприятието ще бъдат раздадени много информационни материали: плакати, брошури и листовки.

Във времето на акцията ще се организират и информационни беседи за превенция на насилието след възрастните хора в 16 населени места от общините Хасково и Димитровград по темата: „Не на Домашното насилие".

Дейностите са в рамките на проект Да разрешим проблемите си заедно: втора фаза“, където ще се организират срещи в шест ромски квартала в градовете Димитровград, Свиленград и Симеоновград. Така ще се обхнване уязвимата група на ромския етнос.

 Фондацията обяви и конкурс за детска рисунка свързана на тема "Домашно насилие". В него могат да участват деца от различни населени места и етноси. Той се реализира в рамките на друг проект - „Заедно срещу домашното насилие". Повече за конкурса -вижте тук!

228 души са преминали през приемните на фондацията в Хасково и Димитровград от началото на годината, като част от дейностите по превенция срещу домашния тормоз, отчетоха от фондацията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини