Как да хванете някой, който се опитва да отключи телефона ви

Днес телефоните ни съдържат толкова много важна информация, че открадне ли ги някой, може наистина да пострадаме, най-вече финансово. Ето защо на пазара непрекъснато се появяват услуги, които ни помагат да реагираме светкавично при кражба на мобилното ни устройство с цел да опазим максимално данните си. Lockwatch вероятно е една от най-полезните услуги от този тип.

Работата на приложението е пряко свързана със системата за достъп, с която сте защитили своето устройство, била тя парола, PIN код или визуален код. Първото нещо, което трябва да направите е да определите след колко неуспешни опита за влизане искате да реагира Lockwatch – два или може би три? След като приложението засече три грешни опита за влизане в системата, то активира предната камера на устройството, прави снимка на човека, опитващ се да влезе в него и ви я изпраща по електронната поща. След всеки неуспешен опит, Lockwatch дава още десет секунди за повторно въвеждане на код преди да изпрати имейл: тази функция е полезна, защото ние самите от време на време бъркаме паролата си за достъп.

Що се отнася до имейла, той съдържа не само снимка на злосторника, но и други полезни данни като точни дата и час на правенето на снимката и карта на местоположението на телефона с всички необходими координати. Най-хубавото е, че услугата е напълно безплатна. Налице, разбира се, е и платена версия, която струва $5 и предоставя допълнителни функции – засичане на промяна на SIM картата, правене на няколко, не само на една, снимки и дори запис на звук.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини