Счупил си си iPhone-a? Apple ще ти го замени!

Почти всеки е преживял ужаса от дисплей, станал на сол след падане, нали така? И на кой не му се иска да може да го замени за чисто нов с леко доплащане? Apple ще прави (отново) това.

Преди години компанията имаше такава политика и наистина заменяше счупени iPhone-и, давайки кредит, над който потребителите доплащаха за нов модел, но след появата на iPhone 5 тази радваща потребителите практика тихомълком изчезна и само единици "специални" клиенти имаха право да ползват тази привилегия.

След петицата Apple Store магазините приемаха само стари и неповредени по никакъв видим начин модели и предлагаха срещу допълнително заплащане нов модел чрез своята програма за замяна на смартфони. Но това очевидно ще се промени, сочи един от сайтовете, който винаги се докопва до вътрешна Apple информация – 9to5mac.

От тази седмица собствениците на лъскавите смартфони ще могат да ги заменят, дори да са със счупени екрани, което е новото в програмата за замяна. 9to5mac твърди, че сумите за замяна ще са около 50 долара за iPhone 5S, 200 долара за iPhone 6 и 250 долара за iPhone 6 Plus.

Естествено, Apple се застрахова и при новата си политика - старите iPhone модели ще могат да се заменят "в разумни граници", което най-вероятно означава, че телефонът трябва поне да работи. Така че едва ли ще можем да заменяме смартфони на парчета или такива, които сме изтървали в тоалетната.

Тази нова - стара политика е част от серия нововъведения, които Apple обявява тази седмица, продължава с информацията си 9to5mac. Другото интересно са машини, които ще поставят прозрачните протектори на екраните. 

Apple е сключила партньорство с Belkin, която продава какви ли не аксесоари за iPhone - от скрийн протектори и кейсове до огромни док станции и аудио системи. 

Всички сме минавали през ада да се сложи покритие на екрана. Рядко служители на магазини за смартфон аксесоари се навиват да ги слагат, а още по-рядко тези, които са се навили - ги слагат благополучно. Все има едно мъничко балонче с прах, което ни бърка в очите, така че определено Apple може да привлече голяма част клиенти, които търсят предпазни средства за iPhone-ите си, с новите машини. Те ще бъдат достъпни само в оторизираните Apple магазини.

Кредитът, който потребителите получават за предаденото повредено устройства определено прави един нов модел по-евтин за купуване, така че Apple най-вероятно се подготвя за още един допълнителен начин да стимулира хората да си купят iPhone 7. 

Все пак, айфон маниаците няма как да пропуснат възможността да имат следващия най-добър iPhone на по-ниска цена.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини