Апелативният съд в Пловдив също отказа да пусне от ареста обвиненият за убийство 18-годишен Антон Петков от Смолян

    Близките и приятелите на убития се опасяват, че Антон може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста

    Пловдивският Апелативен съд, потвърди определението на Окръжния съд в Смолян и остави в ареста 18-годишния Антон Петков, който поиска по-лека мярка за неотклонение и замяна на ареста с мярка

    "подписка". На 27 декември м.г. 18 годишният ученик уби с нож  24-годишния Никола Мавродиев.

    Час преди началото на делото пред съдебната палата в Пловдив близки и приятели на убития младеж проведоха мълчалив протест с искане за справедлив процес и строго наказание за извършителя на тежкото престъпление, съобщи btv.

    Заради опасения, че убиецът на Никола Мавродиев може да бъде освободен и да се укрие в чужбина, младежите от Смолян с плакати и сълзи на очите поискаха справедливост от съдебната ни система.

    Защитата на подсъдимия поиска той да бъде освободен от ареста, защото имал абитуриентски бал, а приятелката му, която също е свидетел на убийството заяви, че случилото се е плод на изпития алкохол.

    „Все пак той е ученик. Предстои му едно абитуриентство и завършване и трябва да му се даде тази възможност. Антон не е проявил жестокост. Просто се е защитил за мене. Дали са имали стари конфликти? Данните сочат, че такива конфликти са нямали никога”, категоричен е адвокат  Стойчо Братанов.

    Приятелката на Антон Жана Софрониева, която е свидетел на убийството заявява пред bTV: „Нямаше конфликт от ревност. Това мога да кажа със сигурност. Конфликтът беше по-скоро заяждане от другата страна.  Ние не искахме да влизаме в конфликти. Много съжаляваме за това, което се случи.”

    Никола беше убит с нож при пиянско спречкване на излизане от дискотека от 18-годишния Антон Петков. Според резултатите от назначените медицински експертизи той е бил дрогиран и пиян. Следи от наркотични вещества са открити и в кръвта на убития Никола, който обаче според показанията на свидетели не е провокирал спречкването, завършило със смъртта му.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини