Ученици от “Смирненски” изкачиха Везувий

    Ученици от хасковското основно училище “Христо Смирненски” изкачиха планината Везувий. Визитата в Италия, а по-късно и в Гърция,  бе в рамките на проект "Моята националност е ЧОВЕК" по програма Еразъм + , а кулминацията на пътуването бе до скалните манастири на Метеора. Само на 20 км от Трикала се извисяват величествените скали.

    Хасковските ученици гостуваха на свои връстници от град Трикала, ГЪрция. Божидара от 5-ти клас и шестокласниците Дарина, Максим, Самуил и Ради в продължение на една седмица посещаваха редовни часове в местната Трета Гимназия. С учудване българчетата установиха, че техните гръцки приятели начело с директора и всички учители, започват училище с молитва. А по-късно, в голямото междучасие, всички танцуват Сиртаки.

    Заедно с деца от Латвия, Италия, Гърция и Румъния учениците от Хасково участваха в обучителен семинар на тема "Безопасен Интернет". Децата от 5 държави изработиха Интеркултурен календар, който включва всички по-важни празници. В продължение на една година те ще заснемат и описват характерните чествания в своите страни и ще създадат уникална Фолклорна книга. "За да уважаваш, е необходимо да познаваш", бе мотото на дейността.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини