Светкавична присъда за 20 годишния смолянчанин, спипан с близо 8 грама канабис

На 27 април 2016 г. Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от десет месеца лишаване от свобода при строг режим по незабавно производство спрямо 20 годишния Илия Д. Смолян. Той ще лежи за държане на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително. Илия Д. е признат за виновен за това, че на 23 април 2016 г. е държал марихуана с нетно тегло 7,960 гр.  на стойност 47,76 лева.

Наркотичните вещества са били иззети при личен обиск, както и при претърсване в дома му. Същият ден Илия Д. се движел по ул. „Катя Ванчева“ в Смолян и бил спрян за проверка от полицейски служител. При разговора младежът показал саморъчно направената цигари и изхвърлил на тротоара найлонов свитък с марихуана. При обиска на дома му е установено, че той държал и друг пакет с марихуана.

По делото е установено, че Илия Д. е бил осъждан за кражба на шест месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок. Настоящето деяние е извършено в изпитателния срок, поради което той ще трябва да изтърпи отделно и тези 6 месеца лишаване от свобода.

Обвинителния акт в съда е внесен от новия районен прокурор на Смолян Георги Кърпаров, а присъдата е постигната за рекордно кратък срок за съдебния район на Смолян -  в рамките на 72-часовото задържане в ареста на Илия, допълват от прокуратурата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини