Туристи загърбват Главатарци,бягат от праха и бетона

Туристи загърбват зоната за отдих Главатарци,бягайки от праха и бетона.Гостите са разочаровани от прекомерното застрояване и мръсотията.Лекари посетили Главатарци наскоро по повод национален семинар,споделиха пред Кърджали бг вести,че гордостта на туризма в Кърджали все повече прилича на черноморските ни курорти:прекомерно застрояване,строителни дейности,прах и много шум. Не бихме дошли повторно тук,категорични са медиците.Те не крият,че са пристигнали с желанието да се потопят в красотата на вода и планина.Но достъпът до плажната линия е затруднен от безразборно строени хотели, а тя е изключително замърсена и буди само отвращение.

За строителните работи в Главатарци няма строително разрешение,научи Кърджали бг вести.Презастрояването,шума и мръсотията  принудило едни от първите обитатели,собственици на къщи да ги продадат.

 Началото на зоната за отдих се поставя при главен архитект Александра Георгиева.Първоначално са построени две къщи,подпорни стени,басейн.Специалисти се опасяват,че презастрояването може да доведе до свлачищни процеси по подобие на тези в зоната за отдих при Енчец.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини