Самолетът на EgyptAir правил резки завои и загубил височина преди да изчезне

Самолетът на EgyptAir правил резки завои и внезапно загубил височина точно преди изчезне от радара. 

Това съобщи гръцкият министър на отбраната Панос Каменос, цитиран от AP. 

По думите на Каменос в момента на изчезването на самолета от радарите той се е намирал на 10-15 мили навътре в египетското въздушно пространство.

Самолетът е завил на 90 градуса наляво, след което е направил 360-градусов завой надясно и е намалил височината от 38 000 на 15 000 фута. Той е изчезнал от радарите на височина от около 10 000 фута.

Според гръцката въздушна авиация полетът е протичал добре до момента, в който гръцките диспечери са предавали щафетата на своите египетски колеги. В този момент пилотът не е отговорил на техните повиквания и самолетът е изчезнал от радарите.

Малко преди това френският президент Франсоа Оланд потвърди, че самолетът е катастрофирал, като подчерта, че за момента не се изключва нито една версия за причините за падането на машината. 

Гръцки, египетски и френски самолети и кораби се включиха в търсенето на отломки на мястото, където се предполага, че е паднал самолетът. 

Според служител на гръцката авиация самолетът се е разбил на около 130 морски мили от гръцкия остров Карпатос. 

На борда е имало общо 66 души - пътници и екипаж. 30 от пътниците са египетски граждани, 15 са французи, двама иракчани, по един британец, белгиец, португалец, канадец, суданец, алжирец, както и граждани на Чад, Кувейт и Саудитска Арабия.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини