Децата на „Арда” областен първенец по футбол

    За поредна година детският футболен отбор на „Арда” от Кърджали стана областен първенец и придоби право да участва в първия елиминационен етап от Републиканското първенство.

    В приятелска среща момчетата на треньора Цанко Чаушев разгромиха с 9:2 тима на ФК „Златоград”. Головете за „Арда” реализираха Теодор Колячев (4 гола), Ивайло Иванов, Веселин Ликов, Исмаил Ферах, Тайфун Хами и Фатих Ферах. Попаденията за гостите от Златоград реализира Илиян Минчев. Дебют в състава на кърджалийци направи най-младият състезател на клуба 9-годишният Фатих Фетах, който се отчете и с гол.

    След края на мача капитанът на „Арда” Теодор Колячев получи купата от председателя на ОС на БФС в Кърджали Тургай Али.

    Голмайстор на първенството стана Теодор Колячев от „Арда” с 28 гола.

    На второ място е отборът на „Арда 24”, а трети и четвърти са тимовете на

    „Левски 2005” от Крумовград и „Родопи“ от Момчилград.

    Отборите на „Арда” и „Арда 24” имат еднакъв брой точки – 39, но на по-предно място в общото класиране е тимът на „Арда” тъй като има по-добра голова разлика. От изиграните 14 мача тимът на „Арда” е вкарал 62 гола, а е допуснал 12.

    Председателят на ОС на БФС в Кърджали Тургай Али заяви, че отдавна не е имало такова оспорвано и интересно първенство с участието на осем отбора от областта. Двата кърджалийци отбора доминираха през целия шампионат. Срещите между тях определиха областния първенец. Надявам се през лятната ваканция състезателите да си починат добре и в началото на първенството да покажат още по-голяма класа, която ще е гарант за нивото на футбола в областта”, каза Тургай Али. Той поздрави ръководството на ФК „Златоград”, затова, че е откликнал на поканата на „Арда” да изиграят символична среща в Перперек. Изказа специални благодарности и на наставника на гостуващия тим Светослав Личев, който винаги е обвързан с развитието на футбола в региона.

    Треньорът на „Арда” Цанко Чаушев заяви, че през целия сезон съставит е показал постоянство. „Момчетата тренираха усърдно и изпълниха тренировъчните указания. Особено добре се представиха в най-важните срещи. Много ценна бе убедителната победа с 5:1 срещу прекия конкурент за титлата „Арда 24”. Целта сега е да се класираме във втория етап от Републиканското първенство, каза още Чаушев.

    Съставът на „Арда” през изминалия сезон: Севгин Хасан, Окан Феттах, Стефан Павлов, Ангел Ангелов, Емре Бирол, Тодор Кисьов, Алтен Ружди, Ивайло Иванов, Павел Иванов, Теодор Колячев (кап.), Исмаил Фетах, Фатих Фетах, Веселин Ликов, Алпай Ахмед, Мюмюн Бахтиар, Хасан Сами, Тайфун Хами, Мюмюн Зинал, Сабри Али, Садри Сабри, Теодор Стойков, Емил Николов, Гюркан Айхан, Владислав Калеков, Акиф Хасан, Владимир Ангелов

    Крайно класиране:

    1. „Арда” (Кърджали)             61-12      39

    2. „Арда 24” (Кърджали)        55-12      39

    3. „Левски” (Крумовград)      45-15      30

    4. „Родопи” (Момчилград)    37-29      21

    5. „Юнак” (Ардино)               28-40      13

    6. „Боровец” (Кърджали)       20-31      11

    7. „Върбица” (Бенковски)     16-75        6

    8. „Джебел”                             11-59        4

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини