Сираци в скандален видеоклип

В Бургаската прокуратура очакват сигнал от Агенцията за закрила на детето за участието на бургаски деца от социални домове във филм със скандални сцени.


Прокурор Андрей Червеняков обяви, че сигналът е заради три видеоклипа със сцени на насилие, които рекламират българския филм "Баклава".


Разследващите ще проверяват кой ги е направил, кой е участвал в тях и кой е разрешил участието на децата.

Клиповете са качени в интернет и на тях се виждат кадри с еротичен подтекст, целувки между деца, секс и изнасилвания.


Предполага се, че малчуганите са от Дома за деца без родителски грижи в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията".

Междувременно в отворено писмо до медиите, държавните и неправителствени институции, продуцентът и режисьор на филма Алексо Петров, пише, че думите му са провокирани от „загрижените и възмутени граждани" от „порнографските клипчета с български сираци", появили се в интернет.


По думите му по време на подготовката и снимките на филма са помагали държавни служители, общински съветници, главни редактори на печатни издания, директори на: училище, дом за култура, читалище, полицейско управление, летище, противопожарна отбрана и... обикновени бачкатори от Бургас, Меден рудник, Царево, Варна и София. „Същите тези хора, които за огромно съжалeние може би няма да видят филма, поради цитираната по-горе „загриженост" на някои институции и медии", допълва Петров.

Режисьорът разказва за срещите си с децата от дома за сираци, и за подбора им да участват във филма му. Как не той е подбирал кой да участва, а как децата сами са изявили желание да играят в проекта му.

Петров допълва, че живее в Канада, а „документалния кошмар на който бях свидетел след завръщането ми в България се превърна в „игрален трилър" след приключването на монтажа на филма", допълва той.

Режисьорът твърди, че няма да обяснява какво е искал да каже с лентата: „ за зрящите той не само говори, а крещи. За останалите – може би на моменти забавлява, шокира или изчервява, но и най-малкото показва какво наистина се случва в момента в България".


Писмото е с дата 6 януари 2008 година и е подписано от Алексо Петров, продуцент и режисьор на българския игрален филм „Baklava".


Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини