Индиана Джоунс срещу Рамбо - кой ще победи?

20 години след излизането на първите филми за Рамбо и Индиана Джоунс британският в. "Дейли Телеграф" направи класация на героите.


Героят на Харисън Форд, професорът по археология Индиана Джоунс, поведе с минимална преднина от 4 точки. Джоунс оглави първенството най-вече заради приходите на компанията, която е спечелила 1,2 милиарда долара от филма. За сравнение eкшън героят Рамбо донесе на продуцентите си почти два пъти по-малко приходи.


Класацията се базира на точки от различни категории за интелигентност, романтика , въоръжение и др. В последната категория обаче Рамбо е безспорен първенец. Героят на Силвестър Сталоун е арсенал на крака, въоръжен и с американско, и със съветско оръжие. Той се проявява добре и с лъка, но не го използва чак толкова майсторски.


В сравнение с него Индиана Джоунс изглежда направо като пацифист. Единственото оръжие, с което разполага, е 8-футов (2,4 м) камшик, с който не само бичува враговете си, но и спасява себе си и прекрасните си партньорки. И в романтичната категория Форд повежда убедително на Сталоун.


Риторичните възможности на Инди са далеч над тези на Рамбо, но според списание "Тайм" , за всяко завършено изречение в третия филм от поредицата Сталоун е получил по половин милион долара.


Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини