Ал Кайда призовава принц Хари да бъде убит.

Скай нюз дирекно излъчи завръщането на принц Хари от Афганистан.
На военното летище Brize Norton в Оксфордшир Хари бе посрещнат от баща си принц Чарлз и по-големия си брат Уилям.

Заедно с десетки британски войници и огромна раница на гърба Хари слезе от военния самолет.

Първите коментари бяха, че принцът изглежда доста недоволен, което потвърждава предположенията, че той тежко преживява наложилото му се преждевременно връщане от Афганистан.

Хари трябваше да се върне в родината през април, но британското командване реши спешно да го изтегли от Афганистан, след като няколко чужди медии разкриха точното му местонахождение.

Дотогава британските медии - заради сигурността на принца, не съобщаваха подробности за службата му.

Хари напусна Афганистан в петък вечерта, като по разпореждане на военното командване той е бил взет направо от пустинята, където участвал в маневри на танковата си рота.

Британските медии, подчертавайки огорчението на Хари от предсрочното завръщане, припомнят негово скорошно интервю, в което той казва - Всички мои мечти станаха реалност в Афганистан.

До скоро Хари бе в сянката на своя брат, принц Уилям, в който британците виждат своя бъдещ крал.
По-малкият брат бе известен най-вече с няколкото скандала, в които се бе забъркал.

70-дневната му служба в Афганистан коренно промени това отношение.

„Едно от момчетата ни", „Кралицата се гордее със своя внук", „Даяна щеше да бъде горда", са част от заглавията в британския печат.

Таймс отбелязва - Принц Хари се завръща във Великобритания като герой от армията, като съвсем друг човек за общественото мнение и като цел на последователите на джихада.

Опасенията на Таймс се потвърждават от изявления на ислямистки групировки.

Представител на талибаните заявява - фактът, че принц Хари е воювал в Афганистан означава, че кралската фамилия е станала част от „кампанията срещу мюсюлманите".

Присъствието на принца в Афганистан заставя нашите бойци да увеличат нападенията си срещу британските военни, призовават още талибаните.

Ал Кайда отива още по-далеч, призовавайки Хари да бъде убит.

Молим се на бога любимите ни братя да заловят този безценен трофей, защото нищо няма да разбие повече сърцето на баба му, колкото неговата загуба, пише един от сайтовете близки до Ал Кайда.
Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини